feedburner
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

feedburner count

Pindah ke Blog Baru

SUKA CITA DIMAKLUMKAN BAHAWA,
BLOG INI TELAH DIPINDAHKAH KE LAWAN BLOG BARU
SILA LAYARI
Sekian dimaklumkan.




Terlalu lama....

Labels: , ,

Salam Kemuliaan & Kerahmatan RAMADHAN 1430h...

Assalamualaikum wrt...
Alhamdullilah, aku diberikan oleh ALLAH sedikit masa dan waktu untuk kembali mengarang sepatah kata bg mengisi kekosong yg telah menghuni blog ini lebih 2 bulan lamanya...

Aku sendiri xpasti naper begitu malas yang amat tegar untuk aku mengerakkan jari-jemari aku tuk mengarang biarpun sepatah perkataan... namum ari ni, dikesempatan ini, bersaksikan kipas yg asyik sedang berputar di foyer fakulti aku ini... aku menggagahkan diri untuk membuka lantas menekan stiap biji papan kekunci laptop aku ni untuk membentuk satu perkataan...

dari satu perkataan menjadi satu ayat... menghasilkan sebaris kata cerita... memadah seperanggan bicara...

emmm.. aper yg aku mengarut ngan bahasa2 puitis ni... aduh... bengong agaknya menantikan waktu berbuka yg kurang dr 20 minit lagi ni...

btw, aku nk wish selamat berpuasa kpd semua...

sepanjang kesepian aku dr bulan julai yg lalu...terlalu byk yg aku lalui... kini n insyaAllah aku ingin kembali..biarpun xseaktif dulu kot.... mungkin sbb skrg ni aku dah gunakan facebook...so blog ni cam terpinggir plak... hehe..sian ko blog...

xperlah... yg penting ada yg masih sudi membaca, bertanya khabar n ada gak yg rindukan cerita2 aku... hahaha... lawak kan...

ok lah... nati kejab saje lagi dah nk berbuka..aku xtau aper juadah berbuka di fakulti ni, ni 1st time aku nk bukak n solat berjemaah di fakulti sendiri. biasanya aku bukak kt umah, xpun kt kedai2 ngan kawan2.


aku sebenarnya sgt rindukan family aku n saat2 berbuka ngan mereka... aku xtau bila nak pulang ke kampung sbb tuk balik ke KB, memerlukan pengorbanan yg sgt besar n byk... mungkin kah aku hanya sempat berbuka bersama ma, abah n adik2 aku 2 or 3 malam terakhir Ramadan sebelum menjelmanya Syawal... huhuhu

ok lah kawan2.. selamat berbuka puasa semuanya....

p/s: saat kita berbuka, igtkan pada mereka yg sedang menderita...




Aku dah 25 tahun....

semalam...
4 Julai 2009
genap usia aku
25 tahun...





terima kasih pd kawan2 yg wish... yg nyanyi...yg antar mms.. yg bg hadiah (ada ke?? ada la)..

n semua2 lah...

semoga doa2 korang diterima dan dimakbulkan oleh-Nya...
AMIN




Aktiviti sepanjang cuti aku...

Labels: , , ,

Salam semua...

emm.. agak lama aku xupdate...
malas pun ada.. xder masa pun yer gak...

antara xtvt aku sepanjang xupdate blog ni..

1)
Tarikh: 20hb Jun
Xtvt: DAFTAR MASTER
Venue: UiTM Malaysia, Shah Alam




2)
Tarikh: 21hb Jun

Xtvt: Majlis Persandingan Abg Azham (Azham's brother)

Venue: Taman Bukit Mewah Kajang


3)

Tarikh: 26-29hb Jun

Xtvt: Juri Hakim Pertandingan Debat Piala DYMM Sultan Zainal Abidin Kali ke-9 2009

Venue: UiTM Terengganu, Dungun Terengganu





4)
Tarikh: 28hb Jun
Xtvt:Pengacara Pertandingan Marhaban & Mewarna 2009
Venue: Perpustakaan Negeri Terengganu




5)
Tarikh: 29 Jun

Xtvt: Picnic @ Sg Congkak bersama Din, Chenor & Ain
Venue: Sg Congkak, Hulu Langat Selangor





5)
Tarikh: 30 Jun

Xtvt: Zoom Malaysia @ Melaka bersama Chenor & Ain

Venue: Bandar Hilir, Melaka





ermm.. itu je kot yg aku igt...
kalu ada lagi tu.. aku lupa la kot...



cuti

Labels: , ,

Agak lama aku x post aper2 citer... walaupun dah bergelar VIP (very important pengangur), tp kadang2 aku rasa xtiviti lebih byk dr time aku kijer..kehulu ke hilir...tambahan plak dlm 2 minggu lepas..terlalu banyak plak jemputan kawin. Kawin sana... kawin sini... huhuhu.. aku jugak la xtau lagi bila...lupakan!!!

btw, aku baru je balik dr hometown... agak lama...seminggu gak aku balik kampung. Actly xderlah aper sgt pun, tp kalu dah balik kampung ni... byk masa duk kat umah (ye ke???)

pada awalnya aku plan nak balik naik flight, dah beli pun tiketnya... tp lepak fikir2... balik seminggu, kalu xder kete, susah nak jalan g sana sini... so aku ambik keputusan tuk balik kampung ngan kete... aku drive balik dr KL ke kuantan, stay kt sana satu malam. esoknya baru aku gerak balik ke KB. kat kuantan, aku jumpa aiman n zam KJ.

kt kampung, aku jumpa kawan2 lama aku... ada gak la jumpa kawan baru sorang.

ni pic umah aku, umah kampung je... 1st time aku siarkan kpd umum...
balik semula ke KL, aku adik aku teman kan. xder la bosan sgt. 6 jam punya perjalanan.... huhu.. lama tu.. this time aku ikut Gua Musang.

Ari Sabtu ni,aku akan register as a Postgraduate student kt UiTM... xsabar nak memulakan sesi pembelajaran. em... dah nak jd master student dah... hehehe.. tambah best,bila member mpp aku, Mat dr fac OM pun dpt sambung master satu kursus ngan aku CS770 - MSc. Information Technology.

Ok lah.. dah kul 4 pg ni... tp x ngantuk lagi. pagi nati nak antar makcik n pakcik aku nak g Jakarta plak,jgn aku x bgn sudah..

bye...




Sekitar Wedding Jumirah

Labels: , ,

Salam...

Last weekend aku n rakan2 mantan MPP UiTM Malaysia batch 2007/2008 berkonvoi g Raub, Pahang tuk g rumah Jumirah Muen... member kitorg la... wedding dia ari tu.. seawal 1030 pg semua dah berkumpul kat genting sempah n bergerak ke Raub ikut Karak Highway.

Sebanyak 20 org dengan 5 biji kete... fuh.. mmg best berkonvoi...
tghari kami sampai umah ju... time tu pengantin laki xsampai lagi.. kami bantai makan kenduri dulu...maklumlah lapar... lepas tu mula la xtvt kami yg menjadikan kenduri tu mcm kenduri anjuran kami sendiri..hahahaha... maner tidak nya geng2 pempuan berkumpul depan pelamin.. bergambar bagai nak rak dlm bilik pengantin... yg laki pun sama gak g bergambar...(aku pun join skaki).

Bob & Mat berduet perform Lagu Jiwa Lagu Cinta n kamal lagu.... ala...lupa plak tajuk dia...

btw... mmg gempak n sgt seronok kat umah jue tghari tu...



Selamat Pengantin Baru buat Jumirah & Suaminya..

Otw balik, kami singgah kt air terjun chemang... best mandi air terjun...lama x mandi sejuk2 cam tu... seronok sgt...

jom layan keseronokan kanak2 rebina ni...








Journal Weekend

Labels: , , , , ,

Hi semua...
Ni minggu terakhir aku kat company ni... so xsabar rasanya tuk melepaskan segala tugasan ni pada org lain... hahaha.. btw aku bukan nak citer pasal itu, tp nak citer pasal xtvt aku sepanjang last weekend... blh dikatakan penuh gak la jadual aku tuk ujung minggu lepas... hihihi...

mlm b4 weekend, ari jumaat malam la tu, company tempat aku kijer ni wat dinner... ala monthly even... cam bulan2 yang lepas gak... kalu b4 this ada main paint ball, futsal, tgk wayang, main air sunway lagoon... kali ni makan2 plak... yg bestnya makan steamboat kat restoren tupai-tupai kat belakang DBP. makan mmg sampai puas... sampai dah xlarat nak bangun... kenyang yang teramat sgt..huhuhuhu... balik umah mlm tu terus tdo je...

Esknya pulak (ari sabtu), pagi2 dah bangun bersiap2..kemas2 bilik kejab... pastu bersiap nak g s.alam sbb ptg nati ada perlawanan persahabatan bowling staf2 n bekas staf alumni hep...

B4 g ke Plaza Alam Sentral, aku singgah umah sepupu aku, Linda kat Desa Kemuning... lama x g umah dia, kebetulan mak ayah dia pun ada.. so aku tumpang lunch skali la kat situ...
Zohor kat Masjid Shah Alam, lama giler rasanya x solat kat masjid tu... hehehe

ada gaya x baling tu... hahaha..

ala.. sian nangis pulak baby tu... nama dia Izud, anak En Faiz..
tu Adib, ngan bapak dia Am.. husband kak Liza

dah abis main, makan Pizza plak, mmg kenyangkan perut je la....
hepy besday tuk En Faiz.. dah makin tua.. hehehe

Secara keseluruhan, permainan aku ada peningkatan ar... poyo je.. tp bukan aku yg ckp... En Faiz yg cakap. aku pun x sangka aku blh menang 1st round.... hahaha.. 2nd n 3rd tu terkebelakang la skit, xder la last skali... yg penting title Mr Low aku tu... dah diserahkan pd Am...

Sebelum aku balik KL, sempat singgah n jenguk Shak kat sec 7. tanya kabar skit2...

Jadual ujung minggu aku diteruskan dengan Konvoi ke Hutan Lipur Lentang kat sebelah highway Karak. Awal pagi, kul 730 aku dah gerak ke meet point kt BP selepas Tol Gombak. lebih kurang kul 830, mula bergerak ke hutan lipur tu... lebih kurang 20 biji kereta persona kalu xsilap aku.

Cukup best, mcm family dah, ada yg bawak kluarga, anak, kawan2... mmg seronok... tambah2 dah lama x main air terjun... cuaca skrg ni kan panas.. pekena ngan air sejuk.. mmg kecut ar... fuh... best...

Fuhh.. berderet konvoi... tu yg depan aku... belakang aku byk lagi...

xsabar2 nak membakar BBQ ni... emm best

mula2 makan nasi lemak + makaroni goreng (best Faz wat, sampai licin aku kerjakan)... pastu ada BBQ ikan bakar, ayam, sotong, udang, sausage... best2....

ni dah puas main air, naik nak tukar pakaian... acap pun sibuk nak interframe gak..hhuuh

ish... bapak budak sama je ngan budak2.... hahaha... best main air.

itu la xtvt aku tuk last weekend...

tuk ujung minggu ni plak, Paklah dtg KL, insyaAllah aku kena intertain dia cam biasa kalu dia turun KL... pastu ari Ahad konvoi g Raub plak sbb kawan aku (Jumirah Muen) kawin... bersama2 geng MPP yg lain....